facebook

Schimb și retur produse

Pot returna sau schimba un articol?
 
În situația în care produsul achizitionat de la www.romstal.md nu corespunde pe deplin cerințelor sau așteptărilor Clientului, acesta poate fi returnat în orice magazin Romstal, în termen de 14 zile calendaristice conform regulilor de retur de mai jos.
 
a) Pentru cazurile în care marfa livrată nu corespunde comenzii plasate, este într-o stare nesatisfăcătoare din punct de vedere tehnic, calitativ sau ca aspect, sau are caracteristici diferite față de cele indicate pe site, clientul poate solicita returnarea plăților efectuate în termen de 3 zile lucrătoare.
 
b) Pentru cazurile în care marfa livrată corespunde comenzii plasate, este într-o stare satisfăcătoare din punct de vedere tehnic, calitativ și ca aspect și are caracteristici indicate pe site-ul nostru, clientul este obligat să achite plata pentru transportarea comenzii, indiferent dacă transportul a fost gratuit sau nu. Restul sumei, achitate anterior referitor la comanda spre retur, urmează sa fie returnat în termen de 3 zile lucrătoare.
 
c) Pentru a putea fi returnat sau înlocuit, produsul trebuie să:
- fie în ambalajul original, nedeteriorat, cu toate accesoriile din set, manualele de utilizare, etc.
- fie însoțit de toate actele eliberate la vânzare – certificate de conformitate, de garanție, contracte de service, etc.
- nu fi fost montat sau supus intervențiilor de către persoane neautorizate.
- nu prezinte deteriorări fizice: zgârieturi, lovituri mecanice, accidente electrice, semne de uzură.
 
d) Termenul de 14 zile calendaristice se calculează de la data la care produsele au fost recepționate de către client.
 
e) Clientul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.
 
f) Pentru produsele cumpărate care îndeplinesc condițiile de retur, clientul are dreptul să solicite înlocuirea cu un produs similar sau rambursarea sumei plătite pentru respectivul produs. În cazul înlocuirii produsului cu un alt produs cu o valoare diferită decât acea achitată anterior, diferența urmeaza sa fie achitată de către client sau restituită de catre Romstal în cazul valorii mai mici.
 
g) Politica de retur menționată mai sus nu se aplică în cazul produselor cumpărate în magazinele Romstal, ci doar comandate pe site-ul www.romstal.md.  Pentru produsele cumpărate în magazinele Romstal se aplică procedura de retur din magazinul respectiv unde au fost emise documentele de vânzare.
 
h) Condițiile menționate mai sus nu se aplică pentru persoanele juridice.
 
Cadru legislativ
- Legea privind comerțul electronic
- Legea privind protecția consumatorilor.